Babka z miodem.

To była babka upieczona specjalnie dla Krzyśka tuż po jego wypadku. Mam w domu dużo miodu i ponieważ „słabo znika” chciałam upiec z nim jakieś ciasto.
Zmieniłam trochę ten przepis http://kuchniaagaty.pl/przepisy/maslana-babka-z-miodem-i-wanilia  i oto co wyszło:

IMG00385

 

 

 

 

 

 

 

 

Babka z miodem.

2 szklanki mąki przennej
200 g masła
1 szklanka cukru trzcinowego
4 jajka
2 łyżki miodu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
parę kropli olejku cytrynowego

Sposób przygotowania

Masło utrzeć z cukrem na puszysta masę. Stale mieszając dodawać jajka, miód i olejek. Następnie po trochę dosypywać mąkę z proszkiem i solą. Dobrze wymieszać. Foremkę wysmarować masłem, wysypać tartą bułką.
Piec około 40 minut w temperaturze 180 stopni C.
Po ostygnięciu polukrowałam.

IMG00387

Była naprawdę baaaardzo smaczna.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s

Forum Labradory.org

czyli wielkie porządki...

Kalendarz

czyli wielkie porządki...

iloland

czyli wielkie porządki...

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d blogerów lubi to: